Tuesday, 19 July 2011

SMK DUAM

Assalamualaikum...

OK..sebelum ak bermule,aku nak minta maaf krne dah lme tak update sbb task banyaklah minggu ni..tulah yang tkde time tu nak update blog...

Ok..Hari ni aku nak cite skit psal sekolah lame aku kat SMK Datuk Undang Abdul Manap di johol..(SMK DUAM)


                                                                 Lencana SMK DUAM

Smk duam ni adlah sbuah skolah yang terletak di luar bandar..walupon school desa,tetapi school ni sgt cantik tau..school ni pon tlah mnang Anugerah sekolah lestari pringkat international 2010 tau!!hebatkan?hahaha..well tgk sekolah spelahkan..hehehe(gurau...)
Anyway,banyak gaklah knangan2 aku kat sni..antrenye kne dende trun padang tgh panas2 terik sbb tak siap  kerje math dgn bio,kne berdri dpan klas,knekan rakan2 kelas,ponteng dan macam2 lagi...
Ak jge seorg bkas pengawas kat sekolah ni dan jge bekas naib pengerusi kadet polis smk duam..tpi nme je pengawas dgn naib pengerusi..tpi buat krje tkde pon..(skrang dah insaf..hehehe)


                                                  Antre perkre nakal yang pernah kami lakukan..hehehe..sori cikgu..

                                        ex student smk duam..kelas 5 SAINS/AGAMA 2010


Tapi apa2 pon kami semue kat sni dah macam stu family dah...trutme skli plajar2 klas 5s/a..suke duke sume ktorng lalui bersme..bile raye ke ataupon ade ap2 program mcam kenduri ke ktorg akn ttp bersatu..time raye jgaklah ktorang akan konvoi rmai2 dri rmah ke rmah bdak2 klas ktorang...
Kat sni aku ade 4 org best friends yang gile2..Iaitu Azrul@ayoi,Shukri@shuk,haziq and rashid@acit..di mne  aku prgi diorg ttap akn ade di sisi aku..diorg jgaklah antre yang pling banyak membantu aku klau aku ade ap2 problem ke smade dlam pemblajaran mahupun dlam khidupan,diorg akn ttp bantu..
ktorg jgak ade beri nme utk kmplan ktorg ni iaitu F5(pehh..bajet giler..hahahaha)

                                         Dari kiri Ayoi,acit,shuk dan aku..mase ni haziq takde coz dielah yng ambikkan pic ni..

                                          Haziq..abang nakal..hahaha(nakallah sangat)

                                          Aku dan ayoi  bergambar lepas Koir sekolah
                       
Klau nak crite stu perstu mmg tak habislah..tpi stakat jelah yng mampu ak critekan...
Anyway,we're all happy to be just who we are..not who we don't...i love you all...i hope someday we can meet each other again..may Allah bless all of you..Assalamualaikum

Friday, 15 July 2011

Sambungan hari tu..

Assalamualaikum...sume..
ok..smbngan dripde story hari tu..
nak mule dari mne ye??oklah..aku smbg dripde tak prnah bgi mke kat aku tu..
ayah aku ni sbnarnye takdelah garang sngat(tpi dlu granglah)tpi die tgas..kat rumah bnyk pantang larang..antrenye ialah tak bleh kluar mlamlah,naik motor kne naik dgn org yg brlsen,tak bleh prgi main game kat pkan(bli game lgilah) dan bnyk lgilah..(klau cite satu perstu kot tak bleh ingat karang..hehehe)...tapi aku kdg2 langgar gak praturan2 die..tulah psal hmpir stiap hari aku dok kne marah je..(memang salah aku pon."-")
oklah pasal citer lain plaklah..
Aku seorg yang agak slamber dan kdg2 agak pemalu skit dgan prempuan..tntg nme yg diberi plak ramai yang pernah bertnye kat aku kenapa aku org negeri sembilan tapi nme dpan aku ade Megat kat depan lbih2 lagi sbb nme ayah aku nme org biase yg takde nme megat kat depan..(Darus Salim bin Bulin).actually,mak aku adalah kturunan raja(Raja Puteh Halimah binti Raja Ahmad)..tapi memandangkan ayah ak adalah rakyat biase,tulah sebabnye aku dapat nme Megat instead of Raja tu..(sebenarnye aku tak kisah pon dgn sume tu..tak dapat pon takpe)
Hobi aku ialah bermain gitar..walaupun tak shandal sham kamikaze..tpi ak tetap brminat brmain gtar demi mendapatkan ilmu..iyelah,aku blajar gitar pon bkan sbab nak jadi artis ke nak jadi popular ke..ak just minat blajar je..tapi bleh gak dgnekan utk mengusyar awek2 ..ceh takdelah..grau(klau btolpon ap slahnye..hehehe)


                                                Sham Kamikaze..abg angkatku yang tak terangkat..


                                                    posing je lebih..tak handal pon sebenarnye.hehehe

Makanan kgemaran aku pulak iyelah dadih jagung.
Kawan2 aku slalu komen:wei Khud,kau ni prangai je legend tpi mkan dadih?jagung lak tu..hahaha..
kmudian ak dgan mke slambenye menjawab:perut aku,bkan perut korang..
terus terdiam..................................................krit3(bunyi cengkerik)

                                           dadih jagung kegemaranku..pehh!!!!

Nampaknye waktu tidak mengizinkan utk ak untuk mengetaip dgn lbih bnyak lgi..jdi ak terpakse smbngkan ke mse yang akn datang..InsyaAllah...Assalamualaikum


Pengajaran hari ini:berhati-hatilah dijalan raye..(takde kne mngene pon)

Thursday, 14 July 2011

Sepatah due kate tentang aku

Megat Muhammad Khudri..bajet tak?



Salam dan HI!!Namo den Megat Muhammad Khudri Bin Darus Salim..but you all can just call me Megat @ Khudri @ Khud..Untuk pengetahuan blogger2 skalian..aku ni bru je buat blog hari ni..jadi tak bnyak yang ak tahu  pasal dunie blog ni..jdi hrap korg sume understand yg aku ni takdelah shandal mne2 blogger2 veteran yg mmg dah lme dgan dunie blogger ni mcam nora elina,nelly the strange,keyri fakhri dan lain2...

Oh!!trlupe nak story lbih skit psal dri aku..
ok..aku ni dilahirkan pade 15 september 1993 di hospital besar kuala pilah di negeri sembilan darul khusus..iaitu sebuah negeri yg beradat dan mngamalkan adat perpatih..
                                                         Negeri pengaruh Minangkabau

kemudian,aku dibesarkan oleh kedue ibu bapa ku di kampung padang jual yng trletak di daerah johol negeri sembilan...klau korg tak prnah dengar tmpat tu pon aku tak marah pon sbab tmpat tu pon agak pedalaman dan terpencil skit..(lain kali ajelah ak cerite tntg tmpat nidgn lebih lanjut..)


                                                              Johol daripade Tampin

Aku ade 4 adik bradik dan akulah yang bongsu..klau cite psal bongsu msti kbnyakan korg fkir yang aku ni msti manje dan jdi intan payung mak dan ayahkan?TAAAAAK!!!untuk pengetahuan korg ayah aku ni seorg yg tegas(maklumlah bekas guru disiplin sekmen ZA'BA)..Die tak prnah bgi mke pon kat aku lbih2 lagi sbb aku ni yg bleh dkrekan agak nakal gaklah..hahahaha

oklah..nmpaknye ni dah lbih drpd sepatah due kate ni..hehehe..nmpaknye aku trpakse smbg story aku ni pade mase yang akan datang..hope you all enjoy..Assalamualaikum..