Tuesday, 8 November 2011

Aku berjumpe dengannye part 3

Assalamualaikum..sambungan cerite hari tu..

Ok..aku memang mengelakkan diri daripade die..tapi dalam mase yang same aku jugak kadang2 suke gak skodeng(bahase kasar)@usya(bahase sederhana kasar)@curi2 tengok(bahase lembut)die dari jauh..Aku telah melakukan perkare2 keji+nakal ni selama 4 tahun berturut-turut..Peh!boleh buat rekod tu..Tapi jangan salah faham ye..aku takdelah skodeng die buat ape..cume nak tengok je care die belajar camne sebab die tu budak paling pandai dalam kelas aku dulu..Aku nak dapat input dan output care die belajar je..huhuhu

Tapi entahlah..lame-kelamaan aku rase mcam best lak usha2 die ni..Sebab bile aku pandang muke die je..mesti die pandang aku balik..macam die dah tau pulak yang aku ni pandang die..(Ade hantu ke?hahaha)..Setiap kali kalau die pandang balik mesti aku cepat-cepat tarik muke dan pastu buat-buatlah muke bajet ganas macam takde ape2 yang berlaku..kadang tu pure2 angkat pen yang jatuh..padahal aku saje tolak pen tu kasi jatuh..huhuhu..die pon kadang-kadang tarik gak muke dari aku..Entahlah..Mungkin die benci aku kot..atau mungkin........................................................(dah dah dah!aku malas nak fikir bukan-bukan)

Mase kitorang habis PMR pulak die dapat keputusan yang baik dan masuk awal tahun tingkatan 4 die terus ditawarkan masuk ke dalam kelas 4 Sains Agama(kirenye ni kelas budak-budak elite lah ni..elite lah sangatkan.hehe).Kawan-kawan baik aku mase kat kelas Bestari dulu macam Ayoi,Shukri dan Haziq semue dapat masuk kelas situ..Semue name budak-budak pandai disebut satu persatu mase kat kantin(mase name disebut hari tu,semue pelajar lepasan PMR 2008 dikehendaki berkumpil di kantin sekolah)..Aku mule-mule memang tak mengharap pon yang aku dapat masuk dalam kelas pandai tu..tapi entah mane entah tibe-tibe cikgu Addmath aku Puan Lim Chor Choo sebut name aku..
Pelajar 5 Sains Agama bergambar bersama Ustaz Zaidi(guru kelas kami dan seorang ustaz yang kelakar )

Bersama dengan Ckgu Hafisah(guru kimia)

Pelajar lelaki+seorang sesat(yang belah kiri sekali yang pakai songkok tu) bergambar dengan Cikgu Rohaya(guru yang garang+tegas+mulut bising +best+keibuan)

Mule-mule aku macam terkejut+tak percaya= pelik dan anehlah sebab aku memang target aku dapat kelas lain..tapi entah mane sesat agaknye name aku boleh terselit dalam name list tu..(Agaknye orang yang taip name kat name list mase tu tengah mengalami masalah kemurungan kot sampai name aku pon ade terselit sekali..)..memang mule aku tak percaya habislahkan..Lebih-lebih lagi cikgu aku mase sebut name aku salah.Elok-eloklah kedua ibu bapaku memberi name penuh Megat Muhammad Khudri Bin Darus Salim die sebut name aku Mega Muhammad Khuri..Mega??!Khuri??!!..saye rase cikgu salah orang ni kot..(hehehe..tapi takpe..dah biase dah orang salah sebut name aku ni..biaselah name orang Arablah dikatekan..Takdelah..gurau..)

Kalau diikutkan keputusan aku takdelah sebaik die tapi boleh dikire agak oklah..tapi bukan bagus..bak kate orang tuo dulu-dulu "intermediate". Tupon dapat masuk gak kat dalam kelas yang kononnya dikhabarkan sebagai "elite" tu..jadi aku tak taulah nak cakap ape.sampai sekarang pon aku masih mencari ilham lagi menyiasat macam mane aku boleh termasuk dalam kelas tu..huhuhuhu^_^

Bersambung.............

5 comments:

Dhia BellamiZam said...

alaa~pnjg nye cite...bile nk abz ni..hehe..
sapekah org tu??xsaba nk tao ni..hehe

Megat Khudri said...

hahaha..adelah

k e y r i said...

untungla ade awek~~

Megat Khudri said...

memang taklah..hahaha

senpai said...

hahahah...byk ayat typo ko kudri..hahaha..ceh baru aq tau perkara sebenar ttg kaw...hhehe...nway all the best bro...and aku gelak sakan bile kaw ckp pasal salah sebut nama kaw dgn terselit kt kelas sains agama...hehehe...